Rallyheart.hu - (rally képek, videók, hírek) - Muller nem vár csodát 2014-től

Muller nem vár csodát 2014-től

131226 mullerYvan Muller úgy gondolja, hogy jövőre még nem szabad a Citroenre úgy tekinteni, mint a legesélyesebb csapat.

 

 

 

 

 

 

 

A francia alakulat júliusban mutatta be a C-Elysée WTCC autóját és azóta folyamatosan tesztelnek.

 

131226 muller n


A Honda ugyan megnyerte 2013-ban gyártók bajnoki címét, de az új szabályoknak megfelelő Civic legkésőbb csak 2014 elején kerülhet tesztelés alá. A Lada és a Chevrolet új specifikációjú autói még később gurulhatnak ki tesztkörre.


Annak ellenére, hogy ekkora előnyt élvez a Citroen, Muller úgy véli, hogy még nincs meg a csapatnak a kellő tapasztalat, és ostobaság lenne sokat várni a jövő szezontól.


„Mindenki úgy gondolja, hogy mi leszünk a favoritok. Az RML (új specifikációjú Chevyk építője) hatalmas tapasztalattal rendelkezik a WTCC-ben. A Honda az elmúlt évben már megismerte ezt a sorozatot. Nekünk viszont nincs semmi rutinunk. A Citroennek mindent az alapoktól kell megtanulnia: hogyan kell felépíteni a stratégiát, milyen beállításokat kell alkalmazni az autókon különböző pályákon, eltérő körülmények között, hogyan kell futni a Q1-ben, Q2-ben és a Q3-ban. Természetesen megpróbálok majd segíteni én is mindenben a csapatnak, de egyáltalán nem tartom magunkat favoritnak.” – mondta a háromszoros világbajnok Muller.

 

131226 citroen n


„Az egy dolog, hogy a tesztek folyamán az autó gyorsabbnak bizonyult, mint a 2013-as RML Chevrolet, de még mindig nem tudjuk, hogy hol tartunk a többiekhez képest. Nagyon sok tanulnivalónk van és jelenleg még nagy a bizonytalanság, de ugyanakkor ez egy rendkívül izgalmas projekt.” – tette hozzá a francia.

 


 


Muller szerint a Chevrolet az az autó, amely esélyes lehet jövőre is: „Azt mondom, hogy a Chevrolet lehet jövőre is a befutó, és ha az RML is indul, akkor kell majd csak igazán aggódnunk. Szükség van egy jó pilótára a fejlesztésekhez-, és az egy dolog, hogy egy kész autót kell fejleszteni, de egy új projektet irányítani teljesen más tészta.” – fejezte be Muller.

 

Szalai Zsolt

Partnerek

garmin virb new 3
 
ahid sz
 

szzsfoto

Statisztikák

Tartalom találatai : 61674422